Muikku-verkko - Pohjois-Savon alueellinen ympäristökasvatusverkosto

 
 

Muikku-verkko tukee varhaiskasvattajia, opettajia, ohjaajia, ympäristökasvattajia ja asiantuntijoita arjen ympäristökasvatustyössä. Verkostossa mukana tällä hetkellä noin 260 toimijaa. Puheenjohtajatahona toimii vuosina 2020–2021 Jätekukko Oy, ympäristökasvattaja Anja Räisänen.

Verkosto tarjoaa yhteistyön ja verkostoitumisen lisäksi tapaamisia 2-4 kertaa vuodessa, alueelliset ympäristökasvatuspäivät sekä tiedon- ja kokemustenvaihtoa kaikille ympäristökasvattajille ja ympäristökasvatuksesta kiinnostuneille. Verkostoon liittyminen on maksutonta. Tietoa Muikku-verkon tapahtumista ja ajankohtaisista ympäristökasvatusasioita saa liittymällä sähköpostilistalle ja verkoston Facebook-ryhmään. Sähköpostilistalle voi liittyä lähettämällä pyynnön osoitteeseen anja.raisanen (at) jatekukko.fi.

Muikku-verkon tavoitteet

Muikku-verkon logo
 
  • edistää ja kehittää ympäristökasvatusta Pohjois-Savossa
  • tarjota pohjoissavolaisille ympäristökasvattajille verkostoitumismahdollisuus tiedonvaihtoa ja yhteistyötä varten
  • jakaa tietoa ympäristökasvatuksesta ja kestävästä kehityksestä
  • järjestää alan koulutusta
  • lisätä ympäristökasvatuksen näkyvyyttä ja vaikuttavuutta Pohjois-Savossa
  • toimia yhteistyössä muiden alueellisten ympäristökasvatusverkostojen ja valtakunnallisten ympäristökasvatusorganisaatioiden kanssa

Vuosina 2020–2021 toiminnan teemana on ”Agenda 2030”. Teemaa käsitellään eri näkökulmista, ja siihen liittyvää koulutusta tarjotaan esimerkiksi ympäristökasvatuspäivillä. Kouluille ja päiväkodeille lähetetään neljä kertaa vuodessa ympäristökasvatuskirje, jossa jaetaan vinkkejä mm. lähiluonnon hyödyntämiseen opetuksessa.

Julkaistu 1.2.2018 klo 15.51, päivitetty 27.4.2020 klo 15.59