Ylistys arkimaisemille – Valokuvakilpailu maisemista Instagramissa

Tiedote 16.10.2018 klo 8.22

Kansainvälisenä maisemapäivänä lauantaina 20.10.2018 ympäristöministeriö ja Suomen ympäristökeskus järjestävät arkimaisema-aiheisen valokuvakilpailun Instagramissa. Ota kuva arkimaisemastasi ja osallistu kilpailuun jakamalla se kampanjan tunnisteella merkittynä.

Aamuinen Salmisaari
Kuva Annika Uddström.

Kansainvälisen maisemapäivän teemana Suomessa on arjen maisemat. Tarkoituksena on kiinnittää huomiota jokapäiväisten näkymien arvoihin. Elokuussa käynnistyi arkimaisemia ylistävä valokuvakampanja #arkimaisema Instagramissa, Twitterissä ja Facebookissa. Instagramista löytyy #arkimaisema-tunnisteella yli 1100 kuvaa, joissa on kuvattu suomalaisten arkinäkymiä ulkomaita myöten.

Kampanja huipentuu valokuvakilpailuun tulevan lauantain Maisemapäivänä. Tuomaristo valitsee kyseisenä päivänä #arkimaisema-tunnisteella Instagramissa julkaistavista kuvista parhaat.

Kilpailuun osallistutaan #arkimaisema

Osallistu kilpailuun kuvaamalla Maisemapäivänä 20.10. arkesi maisemia ja julkaisemalla kuvat Instagramissa tunnisteella #arkimaisema. Aikaa kuvaamiseen ja osallistumiseen on koko vuorokausi. Voit myös kertoa kuvan yhteydessä, mikä sinun arkimaisemissasi on erityisen kaunista tai kiinnostavaa.

Muista myös liittyä seuraamaan arkimaisema-kampanjaa Instagramissa, Twitterissä tai Facebookissa @arkimaisema.

Maisemapäivän valokuvakilpailun kolme parasta kuvaa palkitaan Kristoffer Albrechtin upealla Domestica-valokuvataidekirjalla. Teoksessa Albrecht pohtii kuviensa kautta ajan ja paikan merkitystä sekä ihmisen suhdetta ympäristöönsä.

Kansainvälistä maisemapäivää on alettu viettää Euroopan neuvoston aloitteesta, ja ensimmäisen kerran päivää vietettiin vuonna 2017. Juhlapäivää vietetään kaikissa Eurooppalaiseen maisemayleissopimukseen kuuluvissa maissa.
 

Lisätiedot

Tutkija Annika Uddström, Suomen ympäristökeskus, p. 0295 251 715, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi
Ympäristöneuvos Tapio Heikkilä, ympäristöministeriö, p. 0295 250 166, etunimi.sukunimi@ym.fi