Gå till innehållet

Upptäck färgerna i din närmiljö – fototävlingen #ympäristönvärit 16.8–9.10.2016

Pressmeddelande 16.8.2016 kl. 9.05
Ympäristönvärit-kuvakisan kuva 2

Miljöministeriet och Grönmiljöförbundet rf informerar

På hösten lönar det sig att rikta blicken mot färgprakten. Upptäck färgerna i din närmiljö, fånga dem på bild och delta i en tävling.

Med anledning av Gröna året 2016 ordnar miljöministeriet och Grönmiljöförbundet rf en fototävling på Instagram. Tävlingen är öppen för alla och pågår från den 16 augusti till den 9 oktober 2016. Vinnaren kungörs under Gröna årets avslutande evenemang i Helsingfors den 27 oktober 2016.

Gröna året är ett nationellt temaår som utlysts av miljöministeriet och som 2016 firas för femte gången. Målet med temaåret är att inspirera enskilda, sammanslutningar, organisationer och företag att verka för en bättre och trivsammare livsmiljö. Gröna årets slogan "Mitt landskap – på landet och i stan" vill göra närmiljön till en angelägenhet för alla. Ordet landskap avser såväl byggda miljöer, naturområden, kulturlandskap som skyddsområden.

Delta i tävlingen genom att skicka en bild till Grönårets Instagramkonto @vihervuosi och förse den med hashtaggen #ympäristönvärit. Det bästa fotografiet utses av en jury som tillsatts av miljöministeriet och Grönmiljöförbundet. I juryn ingår bl.a. Instagramaktiva Sofia Lavaste (@slavaste). Vinnarbilden köps in till miljöförvaltningens bildbank för 350 euro. Också de bidrag som placerar sig på platserna 2–5 belönas.

Mer information

Tapio Heikkilä, miljöråd, miljöministeriet, tfn 0295 250 166, fornamn.efternamn@ym.fi

Tiia Naskali, projektsekreterare, Grönmiljöförbundet rf, tfn 050 4381 860, fornamn.efternamn@vyl.fi


Utgivare: