Gå till innehållet

Livsmiljön

Vår fysiska livsmiljö utgörs av den byggda miljön och naturen. I livsmiljön ingår också de sociala och funktionella faktorer som på verkar livskvaliteten och levnadsomständigheterna. Olika befolkningsgrupper har olika behov och önskemål i fråga om livsmiljön beroende på ålder och livssituation.

Elinympäristö

Janne Ulvinen, Miljöförvaltningens bildbank

En god livsmiljö utgör en helhet där olika befolkningsgrupper har möjlighet att ordna det vardagliga livet och tillfredsställa sina grundläggande behov såsom boende, service, arbete, friluftsliv, hobbyer, men också vila och privatliv.

Samhällen av olika storlek, från byar till städer, är den dagliga livsmiljön för de flesta finländare. Över 80 procent av Finlands befolkning bor i tätorter med minst 200 invånare.

Aktuellt

Tillsammans i naturen under Europeiska kulturmiljödagarna

8.2.2017
Temat för de europeiska kulturmiljödagarna i Finland 2017 är Tillsammans i naturen. Temaåret invigs i dag med ett evenemang i miljöministeriet. Under invigningen överräcks dessutom priset till vinnaren av tävlingen Kulturmiljöskaparna, förskolegruppen Nestorit i Tammerfors, och ett nytt tävlingsuppdrag offentliggörs.

Publicerad 9.9.2013 kl. 11.25, uppdaterad 11.1.2017 kl. 14.39
Utgivare: