Kartat ja tilastot

Kartat ja tilastot -osioon on kerätty ympäristöhallinnon tuottamia tilastotietoja ja tietoa ympäristöhallinnon tietojärjestelmistä.

Ymparisto.fi-palvelun lisäksi tilastotyyppistä tietoa löytyy myös muista verkkopalveluista, joiden ylläpitoon ympäristöhallinto osallistuu, kuten Järviwikistä, Ilmasto-oppaasta ja Ilmanlaatuportaalista. Luonnontila-sivustolle on kerätty paljon luonnon ja luonnon monimuotoisuuden kehittymistä kuvaavia indikaattoreita. Suurta osaa ympäristöhallinnon tietojärjestelmien sisältämistä ympäristö- ja paikkatiedoista pääsee vapaasti tutkimaan ja käyttämään SYKEn Avoin tieto -palvelun kautta.

Ympäristöhallinto tuottaa tietoa myös Tilastokeskuksen virallisiin tilastoihin ja Findikaattori-palveluun. Ympäristötietoa eri Euroopan maista löytyy monipuolisesti Euroopan ympäristöviraston (EEA) verkkopalvelusta.

Ympäristöhallinnon avoin tieto on koottu SYKEn verkkopalveluun: syke.fi/avointieto

Suomen ympäristökeskuksen tiedotteita ja uutisia

Lupiineja

Suomalaiset tuntevat haitallisia vieraslajeja, niiden aiheuttamia haittoja ja torjuntatapoja melko hyvin

31.8.2021
Kansalaisten tietämys vieraslajeista Suomessa ja Karjalan tasavallassa – DIAS hankkeen kyselyjen tulokset olivat yllättävän myönteiset. Moni vastaaja ilmoitti tietävän vieraslajeista ja niiden torjunnasta. Tunnetuimpia vieraslajeja olivat kasveista lupiini, jättipalsami, kurtturuusu ja jättiputki ja eläimistä minkki, supikoira ja espanjansiruetana. Vastaajat antoivat hyviä vinkkejä vieraslajien torjunnasta ja lisäresursseja torjuntaan kaivataan.
Siirry SYKEn ajankohtaisiin
Julkaistu 5.2.2016 klo 12.44, päivitetty 1.9.2021 klo 14.59
Aihealue: