Elinympäristön tietopalvelu Liiteri

Ajankohtaista RSS

Liiterin käytön peruskoulutus sopimuskäyttäjille 18.11.2021

13.10.2021
SYKE järjestää 18.11.2021 Liiterin käytöstä peruskoulutuksen, joka on suunnattu erityisesti sopimuskäyttäjille. Koulutuksessa opit tilastojen ja karttatasojen käyttöä perustoimintoineen. Esimerkkiaineistona hyödynnetään yhdyskuntarakennetta kuvaavia aineistoja ja kaava-aineistoja. Tutustu tarkempaan kuvaukseen ja ilmoittaudu mukaan 14.11. mennessä. Osallistuminen koulutukseen on maksutonta ja toteutetaan etäyhteyksillä (Teams).

Syksyn 2021 RASTI-webinaarin esitysmateriaalit jaossa

24.9.2021
Rakennetun ympäristön ja asumisen tietoaineistot (RASTI) -webinaarin esitysmateriaalit ovat saatavilla.

Ruututietokannan opetusaineisto saatavilla

14.9.2021
Ruututietokannan opetusaineisto on yleistetty useamman Ruututietokannan vuosiaineistoista. Opetusaineisto on tarkoitettu paikkatietomenetelmien opetukseen ja soveltuu kaikille opintoasteille. Opetusaineistossa tietoja on rajattu ja karkeistettu tietosuojan vuoksi.

 

Liiteri on SYKEn elinympäristön tieto- ja analyysipalvelu, joka kokoaa yhteen useita rakennettua ympäristöä ja kaavoitusta koskevia paikka- ja tilastotietoja. Liiteri sisältää muun muassa:

  • Yli 1 000 tilastoa, satoja karttatasoja
  • Kattavan tietosisällön ja uusia valtakunnallisia kaava-aineistoja
  • 20 000 asemakaavan seurantalomaketta
  • Työtiloja ja jakamismahdollisuuksia

Liiteri palvelee viranomaisia ja yrityksiä, jotka työskentelevät maankäytön suunnittelun ja rakennetun ympäristön parissa. Liiteriä voi käyttää esimerkiksi kaavoituksessa, rakentamiseen liittyvien lupien ja avustusten ratkaisemisessa, strategisten suunnitelmien ja ohjelmien laatimisessa, lausuntojen tukena sekä kaavoituksen ja rakennetun ympäristön tilan seurannassa.

Palvelu on hyödyllinen myös opiskelijoille ja tutkijoille. Uutena käyttäjäryhmänä ovat kansalaiset. Elinympäristöstään kiinnostunut kansalainen voi hakea tietoa esimerkiksi oman asuinympäristönsä lähipalveluista tai kaavoitustilanteesta.

 

Esimerkki Liiterin sisällöstä: Päivittäistavarakauppojen saavutettavuus 2017

Lisätietoja

Alueidenkäytön tietojärjestelmien neuvonta Suomen ympäristökeskuksessa

  • Sähköposti: palvelunimi@syke.fi [palvelunimi = alu_tuki]
Julkaistu 14.6.2019 klo 14.03, päivitetty 30.11.2020 klo 9.24