Ennakointi ja varautuminen

Vanhus ja avustaja kävelyllä

Asunnon ja asuinolojen  toimivuuden ja turvallisuuden arviointi hyvissä ajoin ennen vanhuusvuosia tukee kotona asumista ja itsenäistä elämistä sekä pienentää riskejä esimerkiksi tapaturmiin.Yksilölliset tarpeet ja elämäntilanne vaikuttavat  merkittävästi siihen, mikä on kullekin sopiva asumisratkaisu, eikä ikä ole itsessään ratkaiseva tekijä. Keskeistä on asumisen tarpeiden muutosten ennakoiminen riittävän ajoissa ja näihin tarpeisiin varautuminen.

Ikäkoti kuntoon! - Sujuvaa arkea myös huomenna

Ikäkoti kuntoon! -kampanjamateriaalit herätelevät kansalaisia (yli 55-vuotiaat),  kuntia ja asunto- ja rakennusalaa varautumaan meitä kaikkia odottavaan tulevaisuuteen.Materiaalit on tuotettu Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelman kampanjassa. 

Materiaalit

Uutisointia

Tietoa ikääntyneiden asuinalueista

Ympäristöministeriön ja Suomen ympäristökeskuksen yhteistyössä toteuttama Ikääntyneet yhdyskuntarakenteessa -selvityksen tulokset tarjoavat tietoa ikääntyneiden asuinalueista ja niiden tarjoamista palveluista.Selvityksessä kuvataan ikääntyneiden ikäluokkien alueellista sijoittumista paikkatietoaineistojen avulla ja arvioidaan ikääntyneen väestön määrää alueellisesti.

Rap-mummona tunnettu Eila Nevanranta kertoo omat vinkkinsä siihen, kuinka ikääntynyt pärjää kotona.

Ikäkoti kuntoon! Sujuvaa arkea myös huomenna -kampanjan videossa joensuulainen Arvo Pölönen kertoo, miten kerrostaloon saa hissin.

Miten remontissa pääsee alkuun? Valtion tukea kotinsa esteettömyyskorjauksiin saanut sotainvalidi Torsten Nyman kertoo.

Kannattaako remontti? Valtion avustusta remontointiin saanut Valio Alaranta kertoo.

Julkaistu 4.11.2020 klo 10.37, päivitetty 8.11.2021 klo 11.41