ilmastobarometri_yleiskuva

Ilmastobarometri 2019: Suomalaiset haluavat ilmastokriisin ratkaisut politiikan ytimeen

Tiedote 18.3.2019 ympäristöministeriö
Suomalaiset haluavat, että ilmastokriisin ratkaisu on seuraavan hallituskauden ja Suomen EU-puheenjohtajuuskauden kärkiteemoja. Yhä useampi suomalainen on lisäksi jo muuttanut omaa toimintaansa ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Tiedot käyvät ilmi valtionhallinnon ilmastoviestinnän ohjausryhmän Kantar TNS:llä teettämästä kyselytutkimuksesta. Ilmastobarometri 2019 -tutkimuksella selvitettiin suomalaisten näkemyksiä ilmastonmuutoksesta ja ilmastopolitiikasta vaalien alla. Lisäksi selvitettiin, miten näkemykset ovat muuttuneet vuodesta 2015. Lue lisää ilmastobarometrin tuloksista.

Ympäristöministeriön ajankohtaiset

Lausuntoyhteenveto rakennusten hiilijalanjäljen arviointimenetelmän luonnoksesta

20.3.2019
Ympäristöministeriö pyysi 16.11.2018–10.1.2019 lausuntoja rakennusten hiilijalanjäljen arviointimenetelmän luonnokseen. Lausuntoja saatiin yhteensä 42 taholta.
Lisää ympäristöministeriön ajankohtaisia

Suomen ympäristökeskuksen ajankohtaiset

vesi.fi

Tervetuloa vesi.fi-palvelun kehittäjäksi

12.3.2019
SYKEssä rakennetaan parhaillaan ajankohtaisen vesiaiheisen tiedon kokoavaa palvelua, jonka tavoitteena on laadukas sisältö ja tiedon helppo löydettävyys. 17.3. asti on mahdollista testata uuden palvelun kehitysversiota, vastata kyselyyn ja kertoa toiveita sisällöstä ja palveluista, jotka uudesta palvelusta tulisi löytyä.
Lisää Suomen ympäristökeskuksen ajankohtaisia

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen ajankohtaiset

Asumisoikeusasuntojen kysynnässä suuria alueellisia eroja

10.12.2018
Elokuussa 2018 Suomessa oli 47 100 asumisoikeusasuntoa 47 kunnassa. ASO-asunnot keskittyvät suuriin ja kasvaviin kaupunkeihin ja niiden kehyskuntiin.
Lisää ARAn ajankohtaisia

Lumi-, vesi- ja jäätilanne

Vesitilanne ja ennusteet

Jokien vedenkorkeudet nousseet Etelä-ja Lounais-Suomessa (20.3.)
Etelä- ja Länsi-Suomessa lumen sulamiskausi käynnissä, maan keskiosissa sulaminen alkamassa (20.3.)
Kohvajään osuus jään kokonaispaksuudesta on nyt suuri (1.3.)
Pohjaveden pinnat alhaalla (20.3.) Lue lisää

Lumikuorma

Lumikuorma

Lumikuorma

Uusia julkaisuja

Suomen lajien uhanalaisuus - Punainen kirja 2019, kansikuva

Suomen lajien uhanalaisuus – Punainen kirja 2019

Uusi eliölajien uhanalaisuusarviointi osoittaa Suomen luonnon köyhtyvän edelleen. Arvioiduista yli 22 000 lajista 11,9 % on uhanalaisia, kun edellisessä arvioinnissa osuus oli 10,5 %. Uhanalaisia on kaikissa lajiryhmissä, suhteellisesti eniten linnuissa ja sammalissa. Suurin syy uhanalaistumiseen on lajien elinympäristöjen väheneminen ja laadullinen heikkeneminen. Paljon on tehtävissä uhanalaistumisen pysäyttämisessä, mutta toimilla on kiire . Tutustu uuteen uhanalaisarviointiin (julkaisu saatavisssa vain sähköisesti)

sadeasuinen vesisateessa vesikirje1_2019_vesi.fi-sivusto

Vesikirje 1/2019

Vuoden ensimmäisessä Vesikirjeessä ajankohtaista asiaa mm. uudesta vesi.fi-palvelusta, järvien jääpeiteajan lyhentymisestä ja uhanalaisuustarkastelun laajentumisesta sisävesillä. Lue aiheista lisää Vesikirjeestä

Ympäristöasioiden asiakaspalvelu

Y-ASPA1.png p. 0295 020 900
ma–pe klo 9–16, pvm/mpm
chat ma–pe klo 12–15

ympariston.asiakaspalvelu(at)ely-keskus.fi

ELY-keskusten ympäristöasioiden asiakaspalvelu opastaa asioiden vireillepanossa, neuvoo ymparisto.fi-verkkopalvelun käytössä ja vastaa kysymyksiin ja palautteisiin.