Hyppää sisältöön

Suomalaisen meritiedon portaali avautuu

Tiedote 2.4.2020 Suomen ympäristökeskus
Valtava määrä luotettavaa tietoa Itämerestä on nyt koottu yhteen verkko-osoitteeseen Itämeri.fi. Sivustolta löydät niin reaaliaikaista seurantatietoa kuin tietoa meriluonnosta, suojelusta, tutkimuksesta ja myös elämyksiä, muun muassa upean kuvapankin. Suomen ympäristökeskus on yhteistyössä kahdeksan meritietoa tuottavan yhteistyökumppanin kanssa koonnut valtavan määrän tietoa Itämerestä yhteen paikkaan.

 

Aranda ja tutkijat työssään talvella 2020.
© Ilkka Lastumäki / SYKE

Suomenlahden vesimassa on sekoittunut ja happitilanne on parempi kuin vuosiin

Tiedote 31.3.2020 Suomen ympäristökeskus
Merentutkimusalus Arandan talviseurantamatkalla tammi–helmikuun vaihteessa todettiin merkittäviä muutoksia Suomenlahden tilassa. Itäisimpiä havaintoasemia lukuun ottamatta Suomenlahden vesimassa oli tammikuun lopulla Hangon tasalle asti sekoittunut paikoin jopa 100 metrin syvyyteen asti. Sekoittuminen oli keskimääräiseen ajankohdan tilanteeseen verrattuna harvinaisen voimakasta. Tämä ilmeni kaikissa mitatuissa vedenlaadun ominaisuuksissa: lämpötilassa, suolaisuudessa, happipitoisuudessa ja ravinteiden pitoisuuksissa.

Suomen ympäristökeskuksen ajankohtaiset

Suomalaisen meritiedon portaali avautuu

2.4.2020
Suomalaiseen meritietoon pääsee nyt käsiksi yhdestä verkko-osoitteesta. Itämeri.fi-sivuston alle on koottu useiden suomalaisten laitosten tuottama tieto palvelemaan kaikkia merestä kiinnostuneita.
Lisää Suomen ympäristökeskuksen ajankohtaisia

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen ajankohtaiset

ARA palvelee myös poikkeusoloissa

26.3.2020
ARA käsittelee tukihakemukset kuten ennenkin ja yhteydenpito asiantuntijoiden kanssa onnistuu sähköpostilla ja puhelimitse.
Lisää ARAn ajankohtaisia

Tulva-, lumi- ja jäätilanne

Vesitilanne ja ennusteet

Järvien pinnat korkealla, Lounais-Suomen jokien virtaamat kasvuun (Tulvakeskus 2.4.)
Lapissa lunta tavallista enemmän, hallien kattojen lumikuormaa syytä tarkkailla (17.3.)
Jäillä liikuttaessa noudatettava erityistä varovaisuutta (31.3.) Lue lisää

Valunta Tulvatilanne

Valunta / Tulvatilanne

Valunta Tulvatilanne

Ympäristöasioiden asiakaspalvelu

Y-ASPA1.png p. 0295 020 900
ma–pe klo 9–16, pvm/mpm

chat ma–pe klo 12–15

ympariston.asiakaspalvelu(at)ely-keskus.fi

ELY-keskusten ympäristöasioiden asiakaspalvelu opastaa asioiden vireillepanossa, neuvoo ymparisto.fi-verkkopalvelun käytössä ja vastaa kysymyksiin ja palautteisiin.

Uusia julkaisuja

 

Suomen merialueen roskaantumisen lähteet
Meriympäristön roskaantumisen hillitsemiseksi tarvitaan kustannustehokkaita toimenpiteitä. Toimenpiteiden suunnittelun tueksi tarvitaan ajantasaista tietoa Suomen meriympäristössä olevan roskan määrästä, laadusta, lähteistä ja kulkeutumisreiteistä sekä ison, silminnähtävän, että mikroskooppisen pienen roskan osalta.

Vesikirje maaliskuu 1/2020

Vesikirje kertoo sään ääri-ilmiöiden vaikutuksista vesitilanteeseen eri vuodenaikoina, sinilevien kynnysarvoista, vesien tilan seurannan uudesta järjestelmästä, virtsan ravinteiden talteenotosta ja virtavesien suojelusta ekologisilla kompensaatiolla.

 

Ilmastodieetti-laskuri

Suomen ympäristökeskuksen kehittämä Ilmastodieetti auttaa tunnistamaan, mistä arjen hiilijalanjälki syntyy ja miten sitä voi pienentää. Laske oma ilmastovaikutuksesi Ilmastodieetti.fissä.